1000 zonnedaken in Roermond (2013)

Vorig jaar was de actie “500 zonnedaken in Roermond” een geslaagde activiteit van Transitie Roermond. Vele mensen bezochten de informatieavonden of kwamen via de website bij onze geselecteerde leveranciers uit. Dit smaakte naar meer, we krijgen nog regelmatig de vraag of we dit jaar weer een actie willen doen. Ja dus!

Op woensdag 27 maart 2013 was iedereen die geïnteresseerd is in zonnepanelen op zijn eigen huis weer welkom in de Montessorischool aan de Achilles laan in Roermond (bij het zwembad).  Op de avond waren 6 betrouwbare leveranciers aanwezig om vragen te beantwoorden en een afspraak voor een offerte mee te maken.

Elk uur (te beginnen om 19 uur) werd een onafhankelijke presentatie door Transitie Roermond gegeven over alle ins- en outs van zonnepanelen. Of lees de presentatie van vorig jaar er nog eens op na als je technische problemen hebt met deze versie. Natuurlijk inclusief alles over subsidie en de media-aandacht rondom de kwaliteit van de zonnepanelen. Of je een vergunning nodig hebt in Roermond lees je hier. Of je een nieuwe meter nodig hebt wordt in de blog van Floris Mokveld op DuurzaamRoermond behandeld.

In een andere zaal werd een lezing gegeven over energiebesparen. Een haast logisch gevolg van je eigen energie opwekken is het feit dat je veel bewuster omgaat met energie. Kom dus luisteren hoe je echt geld kunt besparen. Klik hier voor de presentatie.

Zoals gebruikelijk wordt er geen entree geheven maar hebben we wel kosten. Bij de ingang wordt de donatiepot van harte aanbevolen!

Ben je nog niet geabonneerd op de nieuwsbrief? Schrijf je dan via deze link in, dan wordt je automatisch op de hoogte gehouden.

Mocht je willen weten hoe het project vorig jaar verlopen is klik dan hier.

One Response to 1000 zonnedaken in Roermond (2013)

 1. Henk Huberts says:

  Mijn vraag is : Gaat het hier om systemen die door de leveranciers zelf geplaats worden,of kan men deze panelen en omvormer ook zelf plaatsen.
  Hierbij komt natuurlijk ook een prijsvergelijking aan te pas.
  Wij hebben al een set zelf geplaats en deze werken uitstekend.
  We gaan denken aan een tweede set gezien de toekomstige energieprijzen!!
  Veel mensen willen volgens mij zelf plaatsen,want hier bespaar je een flink deel mee.

Leave a Reply