Excursie naar Juhnde

*** UPDATE, EXCURSIE PAS IN HET VOORJAAR VAN 2012! ****

In een weekend in het voorjaar van 2012 organiseert Transition Town Roermond een excursie naar Jühnde (omgeving Göttingen). Jühnde is Duitslands eerste bio-energiedorp dat zijn totale warmte en elektriciteitsvraag op duurzame en CO2-neutrale wijze opwekt uit biomassa.

 

Doel van deze excursie is om na te gaan hoe men de omschakeling naar volledig duurzame energie heeft bereikt (het transitie proces) en tegelijkertijd te zien welke processen toegepast worden (de techniek). Hierbij vinden we het belangrijker dat we ons laten inspireren (een goed voorbeeld doet goed volgen) dan dat we technisch inhoudelijk alles proberen te doorgronden.

 

De voorlopige planning is als volgt:

– Vrijdag : vertrek ca 19.00 uur uit Roermond naar Jühnde.

– Zaterdag : bezoek aan de bio-energie installatie in Jühnde, het windpark in Diemarken en de houtpellet fabriek in Hardegsen.  (Het precieze programma wordt in de loop van deze week afgestemd.)

– Zondag: in de ochtend mogelijk nog een laatste gesprek en/of bezichtiging, vervolgens terugreis naar Roermond (aankomst in de loop van de middag).

 

Heb je belangstelling om mee te gaan naar Jühnde , of wil je nadere informatie, stuur dan een email naar:  info@transitiontownroermond.nl Het spreekt voor zich dat je met ons mee kunt reizen vanuit Roermond; het is ook mogelijk dat je zelf de reis naar Jühnde maakt en je bij ons aansluit voor het excursie programma. De kosten zijn op dit moment nog niet bekend, maar hoe meer mensen meegaan hoe lager de kosten per deelnemer.

 

Nadere informatie over Jühnde is te vinden op:  www.bioenergiedorf.de en in de bijgesloten folders.

k100827 Flyer CNE_DE

Biogasanlage Datenblatt

BEDJ-Flyer-01_09_2010-dt

 

 

Leave a Reply