Solar Days 2011

Het is weer zover!! Voor de vierde keer organiseert de Organisatie voor Duurzame Energie (ODE) het Open Huizen evenement in het kader van de Solar Days 2011.

Vier jaar geleden begonnen we met enkele huizen, in de twee jaar daarna groeiden we door naar veertig en vorig jaar konden we maar liefst honderd Open Huizen aanbieden. Doe je dit jaar mee om de zonne-vlek verder te verspreiden over Nederland?

Zonnige uitnodiging

De Zonsectie van ODE en DuurzameBuren.nl nodigen je bij deze uit om je huis, schuur, tuin, akker of landgoed open te stellen voor mensen die misschien ook een zonne-installatie willen neerzetten en graag willen weten hoe dat in de praktijk gaat en wat de ervaringen zijn. De Open Huizen vinden plaats in het weekend van 14 en 15 mei 2011. Mocht je je willen opgeven dan kun je dat doen via www.SolarDays.nl. Als je dit gedaan hebt nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om je van verdere informatie te voorzien.

Nationale campagne Solar Days

De nationale campagne Solar Days sluit voor de vierde keer aan bij de European Solar Days campagne. Deze is uitgegroeid tot de meest succesvolle campagne in Europa om het gebruik van zonne-energie onder de aandacht te brengen en te stimuleren. Er worden meer dan 8000 verschillende evenementen georganiseerd in 17 Europese landen.

De Solar Days lopen van 7 tot en met 15 mei 2011. In Nederland worden de Solar Days georganiseerd door verschillende belangenorganisaties, waaronder Holland Solar, de branchevereniging voor de zonne-energiesector, ODE, de belangenvereniging voor gebruikers van duurzame energie en producenten van zonnestroom, Uneto-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiesector. Solar Magazine, het vaktijdschrift over zonne-energie in Nederland, ondersteunt de campagne als media partner.

Hoe het werkt

Om je als deelnemer aan de Open Huizen op te geven, moet je je gegevens invullen op het formulier. Je naam, adres en woonplaats gegevens zijn nodig om geïnteresseerden naar je Open Huis te dirigeren en om te zijner tijd promotie materiaal naar je op te kunnen sturen. Mocht je om privacy redenen niet met naam en adres op de kaart willen komen, dan kun je er voor kiezen om in plaats daarvan een telefoonnummer op te geven, zodat mensen een afspraak met je kunnen maken. Het moment van openstelling bepaal je zelf. Dat kunnen er meerdere zijn, als ze maar vallen in het weekend van zaterdag 14 t/m zondag 15 mei 2011. Je kunt je tot eind maart aanmelden. Dan sluit de inschrijving en gaan wij bij ODE aan de slag om mee te helpen bezoekers voor uw Open Huis te werven.

Wij hopen je te kunnen verwelkomen als Open Huis.

Alvast 1000 dank hiervoor.

Markus Schmid, duurzameburen.nl

Overigens doen Floris en Nicole natuurlijk ook weer mee. Kom op 14 mei naar de Kapellerlaan!

This entry was posted in blog, Tips, Werkgroep Energie, zonneenergie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply