Update april 2012

Hierbij een update over een aantal openstaande vragen van de afgelopen bijeenkomsten:

-Tijdens de bijeenkomsten hebben wij regelmatig gesproken over een nieuwe subsidieregeling van de provincie Limburg. Er is nu een besluit genomen (flink later door de strubbelingen in het college van de provincie) Op 8 mei is de regeling door Gedeputeerde Staten behandeld geworden. Op 21 mei gaat de regeling in en deze bevat zoals verwacht maximaal 1000 euro subsidie voor zonnepanelen. Wel is de pot kleiner dan oorspronkelijk bedoeld. Voorlopig is slechts 1 miljoen beschikbaar in plaats van 5-8. Het is dus voor u zaak snel de aanvraag in te dienen. Het bedrag is ruim voldoende voor alle deelnemers van het “500 zonnedaken project in Roermond” Profiteer ervan!

-Verder willen wij de mensen die van plan zijn om zelf de zonnepanelen te installeren nogmaals wijzen op het forum op onze site: http://transitiontownroermond.nl/forum. Wanneer u graag samen met andere mensen u zonnepanelen wilt installeren kunt u hier (na registratie) een oproep plaatsen of reageren op andere oproepen.

-Wanneer u een offerte heeft ontvangen en u deze graag door een expert in detail wilt laten beoordelen biedt Rob Beckers (lid van onze werkgroep) aan om deze samen met u door te nemen. Hij vraagt hiervoor een vergoeding van € 50,-. Wanneer u hier interesse in heeft kunt u dit aanvragen via zon (at) transitiontownroermond.nl.

In een volgende update zullen wij nog terugkomen op de vraag wanneer er in het beschermd stadsgezicht (binnenstad Roermond en Asselt) een vergunning nodig is bij het plaatsen van zonnepanelen.

Als laatste wil ik via dit bericht een oproep doen aan enthousiastelingen die ons graag willen helpen om volgend jaar nog zo’n mooi project op te zetten! Wanneer je graag mee wilt helpen stuur dan een mail naar: zon (at) transitiontownroermond.nl.

This entry was posted in blog, subsidie, Tips, Werkgroep Energie, zonneenergie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply