Werkgroep Energie

Wanneer zullen we de auto moeten laten staan omdat het volgooien van de tank niet meer betaalbaar is? Wanneer zal de eerste oorlog uitbreken om het laatste beetje aardgas? Waarom zouden we hier op moeten wachten en waarom verwachten wij dat de overheid hier de leidende rol in moet spelen? Dit zijn vragen die mij geregeld bezighouden sinds ik tijdens mijn afstudeerproject, bij een fabrikant van zonnecelproductielijnen, werd gegrepen door de techniek van zonne-energie.

Mijn naam is Tom Huybregts en ben een echte techneut: ik wil precies weten hoe dingen werken, het liefst tot in het kleinste detail. Zonne-energie is een van die technieken, een vrij simpele techniek in vergelijking met een brandstofmotor of een navigatiesysteem. Een simpele techniek die altijd al heeft bestaan en alles om ons heen mogelijk heeft gemaakt.

Ik ben werkzaam als engineer bij Enexis en zorg er samen met mijn collega’s voor dat bedrijven en huishoudens aangesloten worden op ons netwerk. In de toekomst zal dit er iets anders uit komen te zien: bedrijven en huishoudens zullen steeds zuiniger met energie omgaan en zelf hun energie opwekken en zelfs terugleveren in ons netwerk. Dit vind ik ook het leuke in mijn werk, de ontwikkelingen die in de energiewereld spelen en steeds meer zullen gaan spelen. Ook het netwerk zal hier een grote rol in gaan spelen omdat het collectieve nu eenmaal beter werkt dan ieder voor zich.

Zo werkt het ook bij transition-towns, samen kun je gebruik maken van ieders kwaliteiten om tot een hoger niveau te komen. Het samen iets voor elkaar krijgen is voor mij een grote drijfveer. Daarom dat ik graag een werkgroep op wil starten om iets met duurzame energieopwekking te doen in mijn eigen stad. Het lijkt me mooi om naast al die reclame zuilen van al die ondernemers in Roermond ook eens een grote rij zonnepanelen te zien.

Wil jij ook graag deelnemen in de werkgroep duurzame energie? Stuur dan een mail naar: tom (at) transitiontownroermond.nl

Ben je geïnteresseerd in het zonnedakenproject stuur dan een mail naar: zon (at) transitiontownroermond.nl

One Response to Werkgroep Energie

  1. Pingback: Werkgroep Energie | Transition Town Roermond

Leave a Reply